listopada 14, 2014

TRUFLE CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE

A lubicie trufle? Ja to lubię wszystko co czekoladowe :)

  • 250 g serka maskarpone
  • 50 g biszkoptów
  • 100 g czekolady mlecznej WEDEL
  • 100 g czekolady gorzkiej WEDEL
  • kakao WEDEL 50 g
  • 3 łyżki likieru baileys


    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej a biszkopty pokruszyć. odkładamy czekoladę i czekamy aż wystygnie. Dodajemy serek do czekolady wraz z biszkoptami. dodaj likier. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
    PO tym czasie z masy lep kulki i obtaczaj w kakao i wsadź do lodówki aż nabiorą odpowiedniej twardości

3 komentarze:

  1. uwielbiamy trufle, a zwłaszcza domowe! istne cudeńka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne:) lubię trufle ale jakoś rzadko je robię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, kuszące maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz.