maja 22, 2019

ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I MAKARONEM

Zrobiłam ostatnio wietrzenie lodówki i szafek. Miałam Puszkę kukurydzy, groszku, marchewki oraz łososia któremu kończył się termin ważności.

Ugotowałam więc ravioli. Połączyłam z warzywami powstał szybki obiad.

200 g kolorowego tortellni Arc Pol
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
4 suszone pomidory
2 płaty wędzonego łososia
1 puszka marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1 cebula
150 g żółtego sera
sól
pieprz
szczypta świeżego oregano

Makaron tortelini Arc Pol gotujemy al dente.  Kukurydzę, groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Cebule pokroić. Na oliwie z masłem zeszklić cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz warzywa z puszki. Podsmażyć przez ok 5-8 minut.  Przyprawić solą i pieprzem oraz oregano. Łososia pokroić.

Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ravioli z warzywami, łososiem. Posypać serem żółtym. Podawać
gorące!

5 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz.