września 20, 2019

ZIELONO MI!

Coś sycącego. Coś smacznego. Coś szybkiego w przygotowaniu. Idealnie doprawiona. Idealnie zielona. Idealna na jesienne lunche.

Sałatka z makaronem, bobem, jajkiem, oliwkami i roszponką.

Składniki:
garść roszponki
200 g ravioli z mięsem Arc Pol
1 1/2 szkl. bobu
1/2 szklanki zielonych oliwek
2 jajka
100 g feta
sól


SOS
2 łyżki jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
świeży tymianek, oregano, pietruszka
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowujemy sos: Czosnek, świeże zioła, czosnek zblendować. dodać sok z cytryny i przyprawić solą i pieprzem. 

Przygotowujemy sałatkę. Ravioli Arc Pol ugotować. Bób ugotować al dente (ok 10-15 minut). Jajka ugotować na twardo i pokroić na mniejsze części. Oliwki pokroić w plastry.

Roszponkę wymieszać z bobem, oliwkami, jajkami, ravioli Arc Pol oraz ser feta. Polać sosem.

3 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz.