kwietnia 18, 2014

JAJKA FASZEROWANE Z ŁOSOSIEM

Dzisiaj jajeczka faszerowane:) Jak Wielkanoc to wielkanoc:)

Składniki

  • jaja na twardo 6
  • ser feta 1/2 opakowania
  • oliwki czarne 1/3 słoika
  • szczypior
  • majonez 8 łyżek
  • cebula biała 1
  • kukurydza w puszce 150 g
  • sól
  • pieprz
  • łosoś wędzony plastry 100 g


Gotujemy jaja na twardo. Żółtko z jajka ugniatamy z majonezem, kukurydzą drobno posiekaną cebulą, serem feta, oliwkami (ja używam sera solankowe z oliwkami firmy OLE) i łososiem. Przyprawiamy sola i pieprzem i przekładamy do jajek. Na wierzch dajemy cienką warstwę majonezu i posypujemy szczypiorkiem

3 komentarze:

  1. oo pysznie ,chętnie skorzystam z przepisu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. a właśnie zastanawiałam się, jak wykorzystać kukurydzę, teraz już podsunęłaś mi pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  3. korzystajcie. Jeszcze dam nie długo przepis na inne jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń