maja 03, 2014

ZUPA KREM Z KUKURYDZY

Kochani pogoda za oknem pod psem, więc i gotować się nie chce. Co powiecie na szybką zupę z kukurydzy w puszce?

Skłądniki:
1 puszka kukurydzy
700 ml wody
1 kostka bulionowa
imbir do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
szczypta papryki w proszku
grzanki
sól
pieprz

Gotujemy wodę z kukurydzą i kostką bulionową. Jak się zacznie gotować zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Stawiamy na mały ogień i przyprawiamy solą pieprze gałką muszkatałową papryką i imbirem. Zupa gotowa :) Zupę podajemy z grzankami lub kulkami ptysiowymi

3 komentarze:

  1. Jadłam kiedyś taką zupkę, fajne smaczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i smaczna. Najpierw zdziwienie ze kukurydza z puszki a potem ten smak... mniam :)

      Usuń