Zupę przygotowałam na konkurs Blogerzy odkrywają walory oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego dzięki niemu nasze serce dłużej będzie cieszyć się zdrowiem.
Składniki:
50 ml oleju rzepakowego
500 g szparagów
2 małe cebule białe
700 ml bulionu warzywnego
2 łyżki listków bazylii
szczypta imbiru
sól, pieprz
gałka muszkatałowa
Cebule szklimy na oleju. Szparagi myjemy, obieramy i dodajemy pokrojone w mniejsze części do cebuli. Dusimy aż zmiękną. Jak szparagi będą miękkie zalewami to bulionem i gotujemy ok 20minut.Jak zupa będzie zbyt gęsta możemy dolać więcej bulionu Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, imbir i gałkę muszkatałową do smaku). Blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Podajemy z grzankami. Smacznego
Składniki:
50 ml oleju rzepakowego
500 g szparagów
2 małe cebule białe
700 ml bulionu warzywnego
2 łyżki listków bazylii
szczypta imbiru
sól, pieprz
gałka muszkatałowa
Cebule szklimy na oleju. Szparagi myjemy, obieramy i dodajemy pokrojone w mniejsze części do cebuli. Dusimy aż zmiękną. Jak szparagi będą miękkie zalewami to bulionem i gotujemy ok 20minut.Jak zupa będzie zbyt gęsta możemy dolać więcej bulionu Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, imbir i gałkę muszkatałową do smaku). Blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Podajemy z grzankami. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.