listopada 05, 2014

BABECZKI CZEKOLADOWE Z MICHAŁKAMi

Poranek witamy czekoladowymi babeczkami z niespodzianką :)

  • masło 120 g
  • cukier 100 g
  • jajka 2 sztuki
  • mąka pszenna 150 g
  • kakao 50 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukierki 120 g
  • cynamon
  • śmietana 36% 250 
  • cukier puder 2 łyżeczki 
  • orzechy włoskie siekane
    Masło z cukrem ucieramy aż masa będzie puszysta. Dodajemy jajka. i miksujemy. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszone cukierki Michałki oraz cynamon i mieszamy. Przelewamy masę do papilotek i pieczemy ok 20 min w temp 180 stopni

    Po upieczeniu babeczki muszą wystygnąć.

    Ubijamy śmietanę z fixem i 1 łyżką cukru pudru. Bitą śmietanę dodajemy na babeczki i posypujemy orzechami włoskimi

2 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz.