lipca 03, 2015

LODY RYŻOWE NA RYŻU RISOTTO



 A może lody dla ochłody? Nie znam osoby, która nie lubiłaby lodów. a w takie dni jak dziś najlepsze są właśnie zimne lody.

Dziś wersja nieco inna bo lody ryżowe :)


Składniki na lody truskawkowe


1 torebka ryżu risotto KUPIEC
2 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru trzcinowego
pół laski wanilii
szczypta soli morskiej
szczypta skórki z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
kilka truskawek

Ryż z mlekiem gotujemy do miękkości Miksujemy. Do ugotowanego ryżu dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Na sam koniec dodajemy owoce i dokładnie miksujemy.
Wkładamy do zamrażalki i co kilka godzin wyjmujemy i miksujemy lody.

1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz.