Dzisiaj pokaże Wam danie proste ale zarazem zaskakujące. Połączyłam mięso drobiowe z czekoladą i groszkiem.
Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
2 piersi z kurczaka
300 g zielonego groszku
1 pomidor
200 g czekolady gorzkiej
80 ml wiśniówki
80 ml mleka skondensowanego
pół łyżeczki chilli w proszku
kiełki groszku
sól, pieprz
Groszek blanszować przez 5 minut. odcedzić i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka rozbić na cienko. Nałożyć puree z groszku i na to pokrojony w paski pomidor.
Zwijamy. Roladki obwijamy dodatkowo folią aluminiową.
Pieczemy pół godzin w 180 st.
Przygotowujemy sos: czekoladę rozpuszczamy. dodajemy wiśniówkę, skondensowane mleko, chili oraz szczyptę soli i wymieszać aż wszystko się połączy.
Roladki odwijamy z folii aluminiowej. Kroimy na mniejsze części i podajemy z sosem czekoladowym.
Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
2 piersi z kurczaka
300 g zielonego groszku
1 pomidor
200 g czekolady gorzkiej
80 ml wiśniówki
80 ml mleka skondensowanego
pół łyżeczki chilli w proszku
kiełki groszku
sól, pieprz
Groszek blanszować przez 5 minut. odcedzić i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka rozbić na cienko. Nałożyć puree z groszku i na to pokrojony w paski pomidor.
Zwijamy. Roladki obwijamy dodatkowo folią aluminiową.
Pieczemy pół godzin w 180 st.
Przygotowujemy sos: czekoladę rozpuszczamy. dodajemy wiśniówkę, skondensowane mleko, chili oraz szczyptę soli i wymieszać aż wszystko się połączy.
Roladki odwijamy z folii aluminiowej. Kroimy na mniejsze części i podajemy z sosem czekoladowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.