grudnia 10, 2016

ROLADKI Z KURCZAKA Z PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU I SOSEM CZEKOLADOWYM

Dzisiaj pokaże Wam danie proste ale zarazem zaskakujące. Połączyłam mięso drobiowe z czekoladą i groszkiem.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania

2 piersi z kurczaka
300 g zielonego groszku
1 pomidor
200 g czekolady gorzkiej
80 ml wiśniówki
80 ml mleka skondensowanego
pół łyżeczki chilli w proszku
kiełki groszku
sól, pieprz

Groszek blanszować przez 5 minut. odcedzić i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.

Kurczaka rozbić na cienko. Nałożyć puree z groszku i na to pokrojony w paski pomidor.
Zwijamy. Roladki obwijamy dodatkowo folią aluminiową.

Pieczemy pół godzin w 180 st.

Przygotowujemy sos: czekoladę rozpuszczamy. dodajemy wiśniówkę, skondensowane mleko, chili oraz szczyptę soli i wymieszać aż wszystko się połączy.
Roladki odwijamy z folii aluminiowej. Kroimy na mniejsze części i podajemy z sosem czekoladowym.
zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz