Nareszcie nadeszły ciepłe dni i możemy bez strachu o katar spotkać się na świeżym powietrzu. Te tartaletki idealnie nadadzą się na grilla jak i na piknik za miasto.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI_iYvCPaz2saijyKu5beI-DPh92YlSywQl0svhetzij5qTHN36ArRkdnmcQfgamrMQbHbSepZjgR7BvWMKLPvX3cDXFLqRdqxvaI3mfipTnweZbJw4mn5u85rDiASm3opNmhx0JHKiOI/s320/DSC_0021.JPG)
Co potrzebujemy:
1 op. ciasta francuskiego
sos ziołowy zimny WINIARY
pomidorki koktajlowe
1 cukinia
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
1 kulka mozarelli
sól
pieprz
oregano
olej rzepakowy
koperek świeży posiekany
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze cząstki. Ser mozarella kroimy na plastry
Foremki do tartaletek wykładamy ciastem francuskim i smarujemy brzegi rozbełtanym jajkiem. Spód ciasta francuskiego nakłuwamy widelcem. Dodajemy do ciasta sos ziołowy i rozprowadzamy na sam spód tartaletek. Na sos ziołowy WINIARY dodajemy plastry mozarelli, a potem paprykę, cukinię i czerwoną cebulę. Na sam wierzch układamy pomidorki koktajlowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Polewamy odrobiną oleju rzepakowego.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTrHggM7dLqCfNgWC8akPektrlUuShZrnzJhq2sypjhk5QmzUf9IbtGLrOtl8QGTJrwSQXDNIdQ9jUgW0ywlMx5TvibMDn4tDw1ZX6sL_dlXX2MRZTWgKuCotiGHjjUNto10jDIcTOqOU/s320/DSC_0051.JPG)
Grillujemy ok 15 minut pod przykrytym grillem.
Podajemy z posiekanym koperkiem i sosem ziołowym WINIARY.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Co potrzebujemy:
1 op. ciasta francuskiego
sos ziołowy zimny WINIARY
pomidorki koktajlowe
1 cukinia
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
1 kulka mozarelli
sól
pieprz
oregano
olej rzepakowy
koperek świeży posiekany
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze cząstki. Ser mozarella kroimy na plastry
Foremki do tartaletek wykładamy ciastem francuskim i smarujemy brzegi rozbełtanym jajkiem. Spód ciasta francuskiego nakłuwamy widelcem. Dodajemy do ciasta sos ziołowy i rozprowadzamy na sam spód tartaletek. Na sos ziołowy WINIARY dodajemy plastry mozarelli, a potem paprykę, cukinię i czerwoną cebulę. Na sam wierzch układamy pomidorki koktajlowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Polewamy odrobiną oleju rzepakowego.
Grillujemy ok 15 minut pod przykrytym grillem.
Podajemy z posiekanym koperkiem i sosem ziołowym WINIARY.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.