Nareszcie nadeszły ciepłe dni i możemy bez strachu o katar spotkać się na świeżym powietrzu. Te tartaletki idealnie nadadzą się na grilla jak i na piknik za miasto.
Co potrzebujemy:
1 op. ciasta francuskiego
sos ziołowy zimny WINIARY
pomidorki koktajlowe
1 cukinia
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
1 kulka mozarelli
sól
pieprz
oregano
olej rzepakowy
koperek świeży posiekany
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze cząstki. Ser mozarella kroimy na plastry
Foremki do tartaletek wykładamy ciastem francuskim i smarujemy brzegi rozbełtanym jajkiem. Spód ciasta francuskiego nakłuwamy widelcem. Dodajemy do ciasta sos ziołowy i rozprowadzamy na sam spód tartaletek. Na sos ziołowy WINIARY dodajemy plastry mozarelli, a potem paprykę, cukinię i czerwoną cebulę. Na sam wierzch układamy pomidorki koktajlowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Polewamy odrobiną oleju rzepakowego.
Grillujemy ok 15 minut pod przykrytym grillem.
Podajemy z posiekanym koperkiem i sosem ziołowym WINIARY.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Co potrzebujemy:
1 op. ciasta francuskiego
sos ziołowy zimny WINIARY
pomidorki koktajlowe
1 cukinia
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
1 kulka mozarelli
sól
pieprz
oregano
olej rzepakowy
koperek świeży posiekany
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze cząstki. Ser mozarella kroimy na plastry
Foremki do tartaletek wykładamy ciastem francuskim i smarujemy brzegi rozbełtanym jajkiem. Spód ciasta francuskiego nakłuwamy widelcem. Dodajemy do ciasta sos ziołowy i rozprowadzamy na sam spód tartaletek. Na sos ziołowy WINIARY dodajemy plastry mozarelli, a potem paprykę, cukinię i czerwoną cebulę. Na sam wierzch układamy pomidorki koktajlowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Polewamy odrobiną oleju rzepakowego.
Grillujemy ok 15 minut pod przykrytym grillem.
Podajemy z posiekanym koperkiem i sosem ziołowym WINIARY.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.