lipca 10, 2017

MAKARON Z KARMELIZOWANYMI OWOCAMI I KWIATAMI JADALNYMI

Lubicie makarony? Zapraszam więc Was na typowo letnie danie z makaronem i owocami

180 g makaronu spaghetti
120 g sera białego
350 g owoców sezonowych (czereśnie, truskawki, maliny, morele)
6 łyżek miodu
150 ml octu balsamicznego
płatki kwiatów jadanych
wiórki kokosowe


Makaron gotujemy al dente w wodzie.
Owoce myjemy. Czereśnie kroimy na pół. Truskawki i morele kroimy na mniejsze części.
Owoce podsmażamy na rozgrzanym miodzie, podlewamy octem balsamicznym i podgrzewamy aż stracą swoją surowość.


Ugotowany makaron mieszamy z owocami, Dodajemy pokrojony ser biały oraz płatki kwiatów jadalnych. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz.