listopada 29, 2017

JESIENNE KULKI MOCY Z PIECZONĄ DYNIĄ I CORN FLAKES


Kulki mocy to bomba energetyczna bez cukru, glutenu i laktozy. Kulki to idealny sposób na uzupełnienie energii kiedy tego potrzebujemy. To idealny deser bez cukru. To też idealne śniadanie do szkoły, uczelnię czy do pracy.
W internecie jest mnóstwo przepisów ponieważ podstawowy przepis jest banalnie prosty. My dodając swoje składniki jesteśmy w stanie skomponować własne energetyczne kule. Są kule z samych bakalii, kule z płatkami owsianymi i z kaszą jaglaną. Ja zrobiłam takie kule z kaszą perlową, płatkami Lubella Corn Flakes Klasyczne i... pieczoną dynią. Kule przygotowuje szybciej niż wyjście do sklepu po batona.

Lubella Corn Flakes Klasyczne nadają chrupkości a także delikatności kulkom mocy.




To gotowi na przepis?
Składniki:

300 g ugotowanej kaszy perłowej
100 g płatków śniadaniowych Lubella Corn Flakes Klasyczne
2 łyżki miodu
3 łyżki puree z pieczonej dyni
30 ml oleju kokosowego
1 łyżka siemienia lnianego
1/2 szklanki orzechów włoskich
2 łyżki kakao
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
5 daktyli bez pestek
Szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
Garść suszonej żurawiny
Wiórki kokosowe


Puree z dyni: dynię hokaido kroję, oczyszczam z miąższu i piekę do miękkości. Blenduje.

Daktyle namaczamy w goracej wodzie przez 15 minut.
Po tym czasie daktyle, kaszę perlową, miód, skórkę pomarańczową gałkę muszkatołową, cynamon blenduje. Dodaje kakao oraz siemię lniane i blenduje chwile.

Dodaje drobno posiekane orzechy, żurawinę,pokruszone płatki Lubella Corn Flakes Klasyczne i puree z pieczonej dyni. Mieszam.

Z powstałej masy formuje małe kule i każdą obtaczam w wiorkach kokosowych. Wkładam do lodówki na godzinę. Gotowe.


 A Wy już robiliście swoje energetyczne kule?

#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazboz #lubella #lubellacornflakes
  
SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz