![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiirBIeFYPgn1ECTXWFqpeTGY81czDg1JyT_MaPcajHJdPGeTFiFTc0zqov67PMPepLrAbfPUMVh2XMe5ZF97VxSYIry4c2KfhrzQBf2u8fPnORvj3_-0mfW8leIoMr3FBetxTB-TmfWyw/s320/DSC_0580.jpg)
Składniki:
200 g makaronu zagrodowego Arc Pol
250 g maku
1 1/2 szkl. bakali (orzechy włoskie, pekan, migdały, kandyzowana skórka pomarańczowa, żurawina suszona)
1/2 szkl. miodu
1 łyżka miękkiego masła
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/2 łyżeczki cynamonu
Makaron Arc Pol ugotować al dente. Mak zalać gorącą wodą, odstawić do wystudzenia i odsączyć z wody. Dwukrotnie zmielić mak w maszynce do mięsa (sitko o drobnych oczkach).
Bakalie posiekać. Dodać do maku wraz z masłem cynamonem i ekstraktem z wanilii. Wymieszać do połączenia się składników.
Masę makową połączyć z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.