marca 07, 2019

ZUPA Z BRUKSELKA I MAKARONEM

Wiosna za oknem, że aż miło. Na targu pomału można kupować pierwsze tulipany, a w sklepach pojawią się niedługo nowalijki. Przygotowałam więc lekką i sytą zupę z brukselką. Jest delikatna i smaczne.
Zupę uzupełniłam ravioli z mięsem aby była bardziej syta.

Składniki:
500 g brukselki
2 l wody
2 łodygi selera naciowego
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
1 cebula
sól
pieprz
125 g ravioli z mięsem Arc Pol
1 pęczek koperku
1 mały kubek jogurtu naturalnego
olej

Makaron ravioli Arc Pol gotujemy. Brukselkę umyć i obrać z brzydkich liści. Seler naciowy, marchewkę, pietruszkę oraz cebulę pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć warzywa (ok 4 minut). Podsmażone Warzywa oraz brukselkę gotować w wodzie do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować chwilę.
Podawać z koperkiem i ugotowanym ravioli

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za każdy komentarz.