maja 16, 2019

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ

Fasolkę szparagową lubię jeść samą z dodatkiem bułki tartej, do sałatek czy w zupie. To jest typowo wiosenna zupa imponująca lekkością, delikatnością i smakiem.
Zupę podałam z makaronem jajecznym Arc Pol.
Składniki:
1 l bulionu warzywnego
20 dag fasolki szparagowej
garść makaronu jajecznego Arc pol
3 młode ziemniaki
2 marchewki
sól
pieprz
gałązka lubczyku
pietruszka
koperek
1/4 szklanki śmietany

Warzywa obrać i pokroić. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek i pokroić w mniejsze części.  Do bulionu dodać warzywa wraz z fasolką szparagową. Dodać sól, pieprz oraz zioła. Gotować ok 20-30 minut. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać makaron. Podawać ze śmietanką i koperkiem.

5 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz.