czerwca 28, 2019

LETNIA ZUPA Z MAKARONEM

Za oknem prawdziwe lato. Gotować się nie chce, ale jeść trzeba. Przygotowałam więc szybką i sycącą zupę letnia.
1 udko z kurczaka
200 g ravioli Arc Pol z mięsem
3 łodygi selera naciowego
1 marchewka
kilka liści pora
1 cebula
1 puszka kukurydzy
papryczka chilli
sól
pierz
śmietana (opcjonalnie)

W 3 l wody gotować 40 minut pokrojoną pierś z kurczaka, pokrojoną marchewkę, pora, cebulę oraz papryczkę chilli. Po tym czasie dodać ravioli Arc Pol oraz kukurydzę odsączoną z zalewy oraz selera naciowego. Przyprawić solą i pieprzem Gotować ok 10 minut po przykryciem. Opcjonalnie można doprawić zupę śmietaną.
















5 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam takiej zupy. Nic nie szkodzi na przeszkodzie żebym jej nie spróbowała.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupa z kukurydza to dla mnie nowość. Wygląda zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł na zupę - a jak wszyscy wiedza zupa to podstawa ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie wygląda leciutko i super jak na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Za kukurydzą nie przepadam ale taką zupkę bym pochłonęła :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz.