Naleśniki, pancakes nie muszą być na słodko. Idealnie sprawdzą się na śniadanie lub lunch. Placuszki są z suszonymi pomidorami i kwiatami jadalnymi. Wyglądają przepięknie na talerzu całość podana z wiosenną sałatką z pomidorków, białym serem i oliwkami.
Składniki:
3/4 mąki orkiszowej
1 jajko
3 łyżki wody
1 łyżka oleju
szczypta soli
pół łyżeczki sody oczyszczonej
3 pomidory suszone
pieprz
1 łyżeczka świeżych ziół
30 razy kwiaty jadalne
30 razy kwiaty jadalne
DODATKOWO
ser twarogowy półtłusty
pomidorki koktajlowe
oliwki zielone
kiełki rzodkiewki
2 łyżeczki Vegeta Natur do sałatki greckiej

Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu wylać smażyć placuszki ( 2 łyżki do 1 placuszek). Na wierzch ułożyć bratki. Przewracamy na drugą stronę i smażymy do złocistego koloru.

Przygotować sałatkę: Pomidory koktajlowe pokroić. Oliwki pokroić. Przyprawiamy warzywa Vegeta natur do sałatki greckiej. Warzywa wymieszać z serem twarogowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.