grudnia 08, 2013

BABECZKI Z NUTĄ SZAMPANA



Dzisiaj upieczemy babeczki a alkoholem :)

SKŁADNIKI:
  • 220 g mąka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g białej czekolady
  • 100 g cukru
  • 150 ml szampana
  • 2 jaja
  • 100 ml olej
  • bita śmietana
  • wiórki kokosowe
  • barwinki spożywcze


Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Dodać jajka, szampan i olej. Dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać.

Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok 15 min w 170 st C

Przygotowujemy bitą śmietanę. Dodajemy do niej odrobinę barwnika kolorowego i miksujemy aż śmietana nabierze odpowiedniego koloru.

Gdy babeczki wystygną przyozdabiamy je bitą śmietaną i wiórkami.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz