Dzisiaj upieczemy babeczki a alkoholem :)
SKŁADNIKI:
- 220 g mąka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g białej czekolady
- 100 g cukru
- 150 ml szampana
- 2 jaja
- 100 ml olej
- bita śmietana
- wiórki kokosowe
- barwinki spożywcze
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Dodać jajka, szampan i olej. Dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać.
Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok 15 min w 170 st C
Przygotowujemy bitą śmietanę. Dodajemy do niej odrobinę barwnika kolorowego i miksujemy aż śmietana nabierze odpowiedniego koloru.
Gdy babeczki wystygną przyozdabiamy je bitą śmietaną i wiórkami.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.