października 14, 2014

NADZIEWANE PIECZARKI MARYNOWANE

Dzisiaj zapraszam was na marynoane pieczarki nadziewane serkiem kremowym o smaku suszonych pomidorów i bazylii


 Potrzebujemy:
250 g pieczarek
350 g serka apetina serek kremowy suszone pomidory z bazylią
100 g serka feta apetina w bloku
3 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
400 ml oleju

Pieczarki czyścimy, obieramy i oddzielamy nóżkę od kapelusza. Gotujemy ok 10 minut w wodzie z solą. Wodę wylewamy, zalewamy pieczarki wrzątkiem a następnie zimną wodą. Serek kremowy mieszamy z serkiem typu feta. Do słoika wrzucamy pokrojone ząbki czosnku (1 ząbek na 1 słoik). Kapelusze pieczarek faszerujemy serkiem i wrzucamy do słoików.


Posypujemy ziołami prowansalskimi. Olej podgrzewamy i zalewamy nim pieczarki i zakręcamy. Po ok 5 godzinach można jeść



Dania z serkami kremowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz