Dzisiaj zapraszam was na marynoane pieczarki nadziewane serkiem kremowym o smaku suszonych pomidorów i bazylii
Potrzebujemy:
250 g pieczarek
350 g serka apetina serek kremowy suszone pomidory z bazylią
100 g serka feta apetina w bloku
3 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
400 ml oleju
Pieczarki czyścimy, obieramy i oddzielamy nóżkę od kapelusza. Gotujemy ok 10 minut w wodzie z solą. Wodę wylewamy, zalewamy pieczarki wrzątkiem a następnie zimną wodą. Serek kremowy mieszamy z serkiem typu feta. Do słoika wrzucamy pokrojone ząbki czosnku (1 ząbek na 1 słoik). Kapelusze pieczarek faszerujemy serkiem i wrzucamy do słoików.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKVg2gMCZ0VENpUNOmAZgQh7pVmyKLWvbsBnqxjETtKHzI8pSzo8vZdnV2IH_4o9CJY_QNf1aNrjEkK3RHJLdKZPT3FXzVbtewBfDiGsjGvWrieVc_KGhXf77UhRSk5CF2r3IL9MWtD5w/s1600/IMG_7231.JPG)
Posypujemy ziołami prowansalskimi. Olej podgrzewamy i zalewamy nim pieczarki i zakręcamy. Po ok 5 godzinach można jeść
Potrzebujemy:
250 g pieczarek
350 g serka apetina serek kremowy suszone pomidory z bazylią
100 g serka feta apetina w bloku
3 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
400 ml oleju
Posypujemy ziołami prowansalskimi. Olej podgrzewamy i zalewamy nim pieczarki i zakręcamy. Po ok 5 godzinach można jeść
![Dania z serkami kremowymi](https://durszlak.pl/system/campaign/banner/1068/embed_r76z7TKxEdSiehhd6Gy3cmXPc6POlQzz.png)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.