Ostatnio bawię się w kuchni ziemniakami. Uwielbiam to warzywo pod każdą postacią: gotowane, pieczone, smażone, duszone. I tak pomyślałam żeby ziemniaki połączyć z serkiem Apetiny. Połączenie to niebo w gębie. A moja dieta? Odeszła dziś na dalszy plan :)
Składniki:
1 kg ziemniaków
100 g Arla Apetina czosnek i zioła
2 jajka
sól, pieprz, oregano, bazylia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
bułka tarta
olej
Ziemniaki gotujemy. Studzimy. Gnieciemy. Dodajemy ser, 1 jajko oraz przyprawy. Wszystkie składniki mieszamy ręką do połączenia się ich. Z powstałej masy formujemy kulki obtaczamy jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy na głębokim oleju do uzyskania złocistej barwy
Składniki:
1 kg ziemniaków
100 g Arla Apetina czosnek i zioła
2 jajka
sól, pieprz, oregano, bazylia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
bułka tarta
olej
Ziemniaki gotujemy. Studzimy. Gnieciemy. Dodajemy ser, 1 jajko oraz przyprawy. Wszystkie składniki mieszamy ręką do połączenia się ich. Z powstałej masy formujemy kulki obtaczamy jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy na głębokim oleju do uzyskania złocistej barwy
nie zawsze wyszły okrągłe ale liczy się smak :)
OdpowiedzUsuń