listopada 11, 2014

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

  • woda 125 ml
  • masło 200 g
  • cukier 200 g
  • mleko w proszku 250 g
  • wiórki kokosowe 200 g
  • migdały 20 sztuk
  • herbatniki 1 opakowanie 
    Zagotuj wodę z cukrem. Ostudź wodę. Dodaj mleko w proszku i miękkie masło i pokruszone na drobno herbatniki. Utrzyj masę na jednolitą konsystencję. Odstaw masę do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij masę, i formuj kuleczki dodając po migdale do każdej kulki. Obtocz w wiórkach kokosowych. Zostaw kuleczki w chłodnym miejscu na ok 2godziny aby masa całkowicie zastygła. Można wsadzić każdą kuleczkę do papilotki  

3 komentarze:

  1. świetne są tez takie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy ich nie robiłam, nie wiedziałam, że to takie proste! Wyglądają świetnie

    OdpowiedzUsuń