listopada 09, 2014

CIASTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Potrzebujemy :
Ciasto:
250 g masła
375 ml wody
220 g cukru pudru trzcinowego
1 tabliczka białej czekolady
300 g mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Dekoracja:
1 tabliczka białej czekolady
suszone owoce i posiekane orzechy

Masło, czekoladę, cukier i wodę gotujemy na małym ogniu przez 5 minut mieszając. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy i zostawiamy do wystygnięcia.

Dodajemy przesianą mąkę z sodą i miksujemy. Przelewamy do formy i pieczemy przez 40 minut w 180 st

Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wystudzone ciasto. Posypujemy owocami i orzechami.


4 komentarze:

  1. Mmm, to zdecydowanie coś dla mnie :) Mogę się poczęstować? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS:Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz.