Lubicie jagodzianki? Nie zawsze się chce ugniatać ciasto francuskie więc ja proponuje jagodzianki z ciasta francuskiego:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp5g6DehkLxkzoLVSKKzKoIFy0NrT-6swafXxt2V8L5J2RDSEEgsxrCA97nKx6cAUYew1U3A-twpv4bs7X8gwY-FiZKeZ2EktwW48LPxL6TiZlhV-KGP880-6sv2ib5DF0Mz_lCPqvLLc/s1600/IMG_9258.JPG)
Składniki:
1 op ciasta francuskiego
1 mały serek homogenizowany typu DANIO
garść jagód
garść posiekanych orzechów włoskich
cukier puder
Ciasto francuskie układamy na płaskim. Smarujemy serkiem i posypujemy jagodami oraz orzechami. Zwijamy i tniemy na szerokość ok 1,5 cm.
Układamy na blacie tworząc tzw placki (na ich kształt). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 20 minut. Posypujemy cukrem pudrem po ostudzeniu
Składniki:
1 op ciasta francuskiego
1 mały serek homogenizowany typu DANIO
garść jagód
garść posiekanych orzechów włoskich
cukier puder
Ciasto francuskie układamy na płaskim. Smarujemy serkiem i posypujemy jagodami oraz orzechami. Zwijamy i tniemy na szerokość ok 1,5 cm.
Układamy na blacie tworząc tzw placki (na ich kształt). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 20 minut. Posypujemy cukrem pudrem po ostudzeniu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.