marca 24, 2016

JAJKA FASZEROWANE OTULONE SZYNKĄ

Niedługo Wielkanoc więc warto już myśleć o świątecznym stole. Co powiecie na faszerowana jajka otoczone płaszczem szynki?

4 jajka
4 plastry szynki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu

1łyżeczka śmietany ZOTT
sól
pieprz
szczypiorek



Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ucinamy jajka na wysokości 1/4 i wydrążamy środek. Wydrążony środek i ucięte jajko w 1/4 ugniatamy z majonezem, śmietaną i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka obwijamy w plaster szynki i związujemy szczypiorkiem. faszerujemy jajka farszem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego


Do jajek użyłam śmietany ZOTT 12%. 

Zott Natur Śmietana:

  • Ekstra kremowa, połączenie tylko naturalnych składników
  • Produkt w 100% naturalny
  • Śmietana o zawartości tłuszczu 12%, dostępna
    w opakowaniach różnej wielkości: 180 g, 330 g
    i 500 g
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz