maja 10, 2016

GRILLOWANA PIZZA Z ŁOSOSIEM SZPINAKIEM I BAKŁAŻANEM

Jedliście kiedyś grillowana pizze? Jest fantastyczna.Nuta polskiego grilla połączona z włoską tradycją jest bombą smakową. Każdy może dać swoje ulubione składniki, sosy, przyprawy :)

Grillowana pizza z łososiem, bakłażanem i szpinakiem

półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki letniej przegotowanej wody 

dwie łyżki oleju rzepakowego
4 gram drożdży w proszku
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
sos pomidorowy
1 bakłażan
1 op łososia
kilka rzodkiewek
2 garście szpinaku
oliwa z oliwek
ser ziołowy przylądek
se żółty
przyprawy ulubione



 Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól i cukier mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy. Dolewamy drożdże z wodą. Mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie Ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.

Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem.

Na podgrillowaną pizze układamy pokrojone łososia, pokrojone rzodkiewki, bakłażan i szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na wierzchu posypujemy serem ziołowym wraz ze startym żółtym serem.

Grillujemy jeszcze ok 10 minut. Pizze podajemy z pokropioną delikatnie wierzchu oliwą z oliwek


Wszystkie produkty kupisz na www.alma24.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz