Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy. Tak jak nie lubię rosołu tak zupy typu krem mogłabym jeść codziennie.
Dziś proponuje Wam na obiad zrobić zupę krem z kukurydzy dodatkiem cynamonu
Potrzebujemy:
1 szklanki kukurydzy z puszki
3 łyżki masła
1 mała cebula
szczypta cynamonu
ok 3 cm papryczki chilli
3 szklanki bulionu
125 g serka kanapkowego naturalnego typu Arla Apetina
sól
pieprz
papryka w proszku
Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy kukurydzę, posiekaną papryczkę chilli. Delikatnie solimy. Podsmażamy wszystko ok 3-4 minut.
Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy ok 10 minut. Zupę zestawiamy z ognia i blendujemy na gładką masę. Dodać serek dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok 5 minut przyprawiając do smaku papryką w proszku i pieprzem.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Dziś proponuje Wam na obiad zrobić zupę krem z kukurydzy dodatkiem cynamonu
Potrzebujemy:
1 szklanki kukurydzy z puszki
3 łyżki masła
1 mała cebula
szczypta cynamonu
ok 3 cm papryczki chilli
3 szklanki bulionu
125 g serka kanapkowego naturalnego typu Arla Apetina
sól
pieprz
papryka w proszku
Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy kukurydzę, posiekaną papryczkę chilli. Delikatnie solimy. Podsmażamy wszystko ok 3-4 minut.
Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy ok 10 minut. Zupę zestawiamy z ognia i blendujemy na gładką masę. Dodać serek dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok 5 minut przyprawiając do smaku papryką w proszku i pieprzem.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.