listopada 22, 2016

KREM Z KUKURYDZY Z CYNAMONEM

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy. Tak jak nie lubię rosołu tak zupy typu krem mogłabym jeść codziennie.

Dziś proponuje Wam na obiad zrobić zupę krem z kukurydzy  dodatkiem cynamonu

Potrzebujemy:
1 szklanki kukurydzy z puszki
3 łyżki masła
1 mała cebula
szczypta cynamonu
ok 3 cm papryczki chilli
3 szklanki bulionu
125 g serka kanapkowego naturalnego typu Arla Apetina
sól
pieprz
papryka w proszku


Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy kukurydzę, posiekaną papryczkę chilli. Delikatnie solimy. Podsmażamy wszystko ok 3-4 minut.

Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy ok 10 minut. Zupę zestawiamy z ognia i blendujemy na gładką masę. Dodać serek dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok 5 minut przyprawiając do smaku papryką w proszku i pieprzem.

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz