lutego 25, 2017

GRILLOWANY CAMEMBERT POD MIESZANKĄ STUDENCKĄ

Jak chodzimy z mężem do restauracji to mój wzrok najpierw biegnie do działu desery. Ostatnio byliśmy w restauracji gdzie pod tym działem znalazły się nie tylko lody, naleśniki czy ciasto czekoladowe ale też sery.
Pomyślałam więc dlaczego nie przygotować sera camembert na deser :) 

Składniki:
ser camembert 4 Sztuki 
250 g wymieszanych bakalii Agnex (rodzynki, ulubione orzechy, migdały, skórka pomarańczowa)
morele suszone Agnex 10 Sztuk 
oliwa Wg uznania  
2 łyżki miodu
sok z cytryny Wg uznania

Na patelni grillowej na małym ogniu i delikatnie muśniętej olejem grillujemy krążki camembert (ok 2 minut z każdej strony). Jak camembert spuchnie to zdejmujemy z ognia na talerz

Na patelni podsmażamy wymieszane orzechy, migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki.

Dodajemy 2 łyżki miodu i sok z cytryny, a nstępnie pokrojone w kostkę suszone morele i krótko dusimy. przekładamy orzechy z morelami na ser.

Mam dla Was 5% zniżki na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).

  Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz