lutego 23, 2017

KANAPKI DAKTYLOWO-CZEKOLADOWE

Desery nie muszą być niezdrowe i tuczące. Możemy przygotować deser, który będzie smaczny, zdrowy oraz ładnie wyglądający. Idealny dla dorosłych i dzieci

Składniki:
8 sztuk daktyli Jumbo Agnex
1/2 szklanki zmielonych migdałów kalifornijskich Agnex
2 łyżki wiórek koksowych
szczypta soli
100 g czekolady gorzkiej
białka z 3 jajek
1 łyżka cukru brązowego
1 i 1/2 łyżki jogurtu greckiego
szczypta cynamonu
1 łyżka skórki z pomarańczy

Orzechy laskowe Agnex do dekoracji.

Daktyle miksujemy. Dodajemy migdały, wiórki koksowe i mieszamy wszystko. Foremki do ciastek wypełniamy ciastem wykładając jego brzegi spód tak aby powstały "garnuszki". Wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Przygotowujemy mu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy jogurt grecki, cynamon, skórkę pomarańczową do rozpuszczonej masy i mieszamy.

Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier. Mieszamy. Białko dodajemy do czekolady i mieszamy tylko do połączenia się składników.

Mus przelewamy do naszych garnuszków daktylowych i wkładamy do lodówki na 10 minut. Posypujemy pogniecionymi orzechami laskowymi.


Dla czytelników bloga 5% zniżki na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz