marca 10, 2017

CAPPUCINO POMIDOROWO-POMARAŃCZOWE





Lubicie zupę pomidorową? A co powiecie na pomidorowe cappucino? A jakby do tego dodać nutę pomarańczy? Brzmi pysznie, prawda?

Czego potrzebujemy:
1 puszka pomidorów w puszce
1 litr bulionu warzywno-drobiowego
3 marchewki
1 pomarańcza
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
olej
sól
pieprz GALEO
cynamon GALEO
śmietana

Gotujemy bulion na włoszczyźnie i drobiu.
Marchewkę obrać i pokroić w grubsze plastry.Ścieramy 1 łyżkę skórki pomarańczowej.

Pomarańczę obieramy i kroimy.

Marchewkę podsmażamy na oleju lub oliwie. Dodajemy pomarańczę, skórkę z pomarańczy, pomidory z puszki. Zalewamy wszystko bulionem i dusimy do momentu aż marchewka będzie miękka.

Zupę blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Gotujemy chwile.

Śmietankę ubijamy na piankę (tak, żeby nie była całkowicie sztywna).

Zupę podajemy ze śmietanową pianką poprószoną cynamonem i skórką pomarańczową.

Smacznego


2 komentarze:

  1. ciekawe połączenie muszę koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zadziwiające połączenie smaków!
    http://momentdlamniee.blogspot.com/2017/03/h-stylizacja.html

    OdpowiedzUsuń