marca 20, 2017

JAJKA FASZEROWANE SMAŻONE NA OLEJU RZEPAKOWYM

Zbliżają się Święta Wielkanocne więc dziś zapraszam Was na jajka którymi możecie ugościć swoich gości :)

Składniki

  • szczypiorek 1
  • olej rzepakowy
  • pieczarki 8
  • cebula biała 1
  • majonez 4 łyżki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • czarne oliwki
  • jaja na twardo 6 
    Jaja gotujemy na twardo. Kroimy je na pół delikatnie. Wydłubujemy z nich środek tak żeby skórka nie pękła. Miąższ jajka ugniatamy widelcem i dodajemy do nich posiekany szczypior, pokrojone na drobno pieczarki podsmażone, oliwki i cebulę. przyprawiamy i dodajemy majonez. na wierzchu obsypujemy bułką tartą i podsmażamy górę jajek na oleju rzepakowym
    Gotowe.
    Łatwe,prawda? 
3 powody dla których w mojej kuchni nie zabraknie oleju rzepakowego to:
+ jest idealny do smażenia, pieczenia i do sałatek
+ jest zdrowszy niź olej słonecznikowy a smakuje tak samo lub nawet bardziej
+ na naszej szerokości jest lepszy niz oliwa z oliwek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz