października 26, 2017

SPAGHETTI W WIEJSKIM KLIMACIE



25.10.2017 r przypada dzień makaronu. W związku z tym wraz z marką Lubella zapraszamy do dzielenia się swoimi sposobami na makaron.

Wszystkie produkty, które powstają w Lubelli są produkowane z sercem. Każdy makaron to wiedza i doświadczenie, które nabywają już od 130 lat.
W swojej ofercie makaronowej Lubella posiada makarony klasyczne, pełnoziarniste, jajeczne.

Ja wykorzystałam do przygotowania dania makaron spaghetti nr 4.

Potrawę przygotowałam z dodatkiem pistacji., które wyróżniają się:
  • jako jedyne zawierają karotenoidy, które wspomagają nasz wzrok
  • ze wszystkich orzechów posiadają największą ilość potasu, który obniża ciśnienie
  • zawierają błonnik, białko, wapń, fosfor oraz witaminę E nazywaną "witaminą młodości"
  • zmniejszają ryzyko chorób nowotworowych
  • obniżają cholesterol, ciśnienie oraz cukier


Czego potrzebujemy do użycia dania:
1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella
1 awokado
1 łyżka soku z limonki
duża szczypta soli
1 ząbek czosnku
duża szczypta pieprzu
kolendra
100 g cukinii
połowa papryczki chilli
1 łyżka masła klarowanego lub oleju rzepakowego
1 garść groszku
garść pistacji
6 sztuk jajek przepiórczych

Makron Lubella gotujemy al dente w osolonej wodzie. 
Awokado, sok z limonki,czosnek pieprz i kolendrę ususzoną miksujemy na gładką masę. 

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cukinię i posiekane chilli. Po 3 minutach dodajemy groszek i podsmażamy ok 3 minut. Dodajemy pastę z awokado i dodajemy odrobinę wody.  Gotujemy chwilę.

Makaron dodajemy do sosu i chwilę podsmażamy.

Jajka sadzone przygotowujemy z jajek przepiórczych. Makaron wykładamy na talerz. Posypujemy go posiekanymi pistacjami, pieprzem. Na wierzch wykładamy jajka przepiórcze.


#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam

4 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz.