października 26, 2017

SPAGHETTI W KLIMACIE UNICORNE



Czy są to fani stylu unicorne? Styl w którym rządzi kolor, kolor i jeszcze raz kolor. Ja postanowiłam z okazji dnia makaronu przygotować makaron unicorne. Danie jest słodkie, ale też nie przesłodzone. Jest w sosie trochę alkoholu więc ten makaron nie nadaje się dla dzieci.

Ciemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo
czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona.

Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem.

Do przygotowania dania użyłam makaronu Lubella.

Składniki:
 pół główki czerwonej kapusty
1/2 soku z cytryny
makaron spaghetti LUBELLA
ser typu białego (np. ricotta)
100 g czekolady deserowej
kieliszek wiśniówki
1 łyżeczka hibiskusowego cukru pudru ((1 łyżka suszonego hibiskusa, 2/3 szklanki cukru pudru - miksujemy do uzyskania efektu piasku)

Owoce do dekoracji
lody owocowe
Makaron gotujemy z czerwoną kapustą. Połowę makaronu odkładamy na bok, a drugą część skrapiamy sokiem z cytryny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy wiśniówki oraz cukru pudru. Mieszamy do rozpuszczenia się wszystkich składników.


Makaron mieszamy z sosem oraz owocami i Rictotta. Wykłądamy na talerz dodając na sam wierzch lody.

#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz