grudnia 05, 2017

CZEKOLADOWE BABECZKI ZE SŁOIKA - PREZENT DIY

Każdy z nas zna osoby, które nie lubią lub nie umieją piec.Najczęściej takie osoby kupują gotowe mieszanki ciasta, dodają wymagane składniki i pieką.

Podjęłam się wyzwania zaproponowanego przez Diamant aby przygotować przepis z użyciem syropu trzcinowego Złocistego Diamant lub cukru trzcinowego Dry Demarara.

Ida święta i coraz częściej zadajemy sobie pytanie: "Co kupimy pod choinkę". A gdyby tak przygotować własnoręcznie prezent? Prezent o tyle inny bo prezent będzie smaczny. Do słoika wrzucamy suche składniki ciasta, a na etykiecie piszemy przepis. Dekorujemy słoik i wręczamy obdarowywanej osobie. Możemy do słoika dodawać najróżniejsze mieszanki aby powstały wspaniałe przepisy. Dodatkowo do słoika z ciastem możemy dodać jakieś "gratis". W moim przypadku jest to syrop cukrowy Diamant, który użyjemy do wypieku babeczek jak i piki do ich ozdoby.

 


SKŁADNIKI
Do słoika wsypujemy:
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
70 g cukru trzcinowego Diamant Dry Demarara
szczypta soli
2 łyżki kakao
50 g białego cukru
3 łyżki groszków z białej czekolady



Dodatkowo na etykiecie dopisujemy:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju


Przygotowanie:
Mieszankę mieszamy z jajkiem, mlekiem i olejem.Wylewamy do papilotek na muffiny, Sam wierzch polewamy syropem Trzcinowym złocistym Diamant i pieczemy 15 min w 180 st

Takie prezent na pewno zaskoczy obdarowywanych.

#cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz