Zupa chociaż wydaje się letnia to spokojnie można ją jeść zimą. Nie posiada ziemniaków, ale ma dużo warzyw. Jest tutaj cukinia, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza oraz papryczka chilli.
Zupę podałam z makaronem spaghetti Arc Pol.
Składniki:
1/2 op. makaronu spaghetti Arc Pol
1/2 cukinii zielonej
1/2 cukinii żółtej
papryka czerwona
papryka żółta
papryczka chilli (ok 2 cm)
kolba kukurydzy
2 l. bulionu warzywnego
gałązka świeżej mięty
gałązka natki pietruszki
gałązka kolendry
sól
pieprz
łyżka oleju
Cukinie obrać i pokroić w pół plastry. Papryki pokroić w plastry. Kukurydze obkroić z kolby. Fasolkę oczyścić. Papryczkę chilli drobno posiekać.
Warzywa podsmażać na oleju przez 5 minut mieszając je aby się nie przypaliły. Po tym czasie dolać bulion oraz miętę, pietruszkę i kolendrę. Gotujemy zupę przez 20 minut tak aby warzywa nie rozgotowały się. Przyprawić solą oraz pieprzem.
Makaron Arc Pol spaghetti ugotować al dente.
Na talerz wykładamy makaron oraz zalewamy go zupą z dużą ilością warzyw.
Wpis powstał we współpracą z:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.