października 24, 2018

ZUPA WARZYWNA JESIENNA

Zupa chociaż wydaje się letnia to spokojnie można ją jeść zimą. Nie posiada ziemniaków, ale ma dużo warzyw. Jest tutaj cukinia, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza oraz papryczka chilli.


Zupę podałam z makaronem spaghetti Arc Pol.

Składniki:
1/2 cukinii zielonej
1/2 cukinii żółtej
papryka czerwona
papryka żółta
papryczka chilli (ok 2 cm)
kolba kukurydzy
2 l. bulionu warzywnego
gałązka świeżej mięty
gałązka natki pietruszki
gałązka kolendry
sól
pieprz
łyżka oleju
Cukinie obrać i pokroić w pół plastry. Papryki pokroić w plastry. Kukurydze obkroić z kolby. Fasolkę oczyścić. Papryczkę chilli drobno posiekać.
Warzywa podsmażać na oleju przez 5 minut mieszając je aby się nie przypaliły. Po tym czasie dolać bulion oraz miętę, pietruszkę i kolendrę. Gotujemy zupę przez 20 minut tak aby warzywa nie rozgotowały się. Przyprawić solą oraz pieprzem.

Makaron Arc Pol spaghetti ugotować al dente.

Na talerz wykładamy makaron oraz zalewamy go zupą z dużą ilością warzyw.
    





Wpis powstał we współpracą z:

http://arc-pol.com.pl/produkty/makarony-z-pszenicy-durum-pelnoziarniste/








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz.