lutego 25, 2019

DOMOWA GRANOLA CZEKOLADOWO-ORZECHOWA

Nie macie czasami czasami dość płatków kupionych w sklepie? A może lubicie wiedzieć co jecie? Jeżeli na któreś z tych pytań odpowiedziałaś twierdząco tzn, że czas przygotować własną granolę. Granola ta idealnie nada się do mleka, jogurtów czy serka.

Składniki:
2,5 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. brązowego cukru
3/4 szkl. miodu
2 szklanki orzechów i migdałów
1/4 szklankę wiórków kokosowych
2 łyżki startej czekolady

Piekarnik nagrzać do 170 st. C. Blachę wyłożyć papierem do pieczeniem. 
Płatki owsiane wymieszać z wiórkami kokosowymi, orzechami i cukrem brązowym. Dodać miód i wymieszać do połączenia się składników. 
Płatki rozłożyć na papierze to pieczenia (cienka warstwa). Piec przez 25 minut. Wystudzić, pokruszyć, dodać startą czekoladę i wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz.