![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaNeyYLnDLGI-Rk6Jjp-n1bY3ZqeWxtuWOOzPl-AFZA_tiyUJjXjvse0d9EHEpd5_C9I7XwoRi5veBGJDpFWN3DAwBwCl-ZV55UcfUgisw_oG7f1gI2ZNqiVxH6n5BRuc4w6ogPCaST84/s320/PSX_20200423_112736.jpg)
Składniki:
200 ml mleka
2 jajka
200 ml wody gazowanej
200 g mąki
2 garście szpinaku
1 łyżka oleju do smażenia
szczypta soli
NADZIENIE:
250 g sera twarogowego
70 g rzodkiewek
10 g zielonej cebulki
3 łyżki śmietany
przyprawa Vegeta Natur do sałatki greckiej
sól
kiełki rzodkiewki
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXYS913O9VaFO0fO_iiNyglvq0vHgtheMR1kym9hqnubksJh29ROc2eMtUyCkHVQ8gFPaNPKIQO69TeuD3HuCXO-0KtKl2U8WHaUH-8O9usPEO04jexN3xO6closz8fpmmBN8dHYX0iuA/s320/PSX_20200422_181720.jpg)
Przygotowujemy nadzienie: Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Zieloną cebulkę pokroić. Ser twarogowy, śmietanę, rzodkiewkę, cebulką, sól oraz przyprawę Vegeta Natur do sałatki greckiej wymieszać.
Na każdego naleśnika wyłożyć porcję twarożku. Zwinąć naleśniki w rulon. Podajemy z kiełkami (opcjonalnie)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.