kwietnia 23, 2020

NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z RZODKIEWKĄ

Naleśniki szpinakowe zachwycają kolorem. Szpinak nie jest wyczuwalny mocno więc można podać je na słodko i na słono. U mnie tym razem w wersji wytrawne, bardzo wiosennej. Naleśniki inspirowane naturą.

Składniki:
200 ml mleka
2 jajka
200 ml wody gazowanej
200 g mąki
2 garście szpinaku
1 łyżka oleju do smażenia
szczypta soli
NADZIENIE:
250 g sera twarogowego
70 g rzodkiewek
10 g zielonej cebulki
3 łyżki śmietany
sól
kiełki rzodkiewki

Przygotowujemy naleśniki: Szpinak przelać wrzątek. Mleko, jajka, wodę gazowaną, mąkę, szpinak i sól zmiksować. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki.

Przygotowujemy nadzienie: Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Zieloną cebulkę pokroić. Ser twarogowy, śmietanę, rzodkiewkę, cebulką, sól oraz przyprawę Vegeta Natur do sałatki greckiej wymieszać.

Na każdego naleśnika wyłożyć porcję twarożku. Zwinąć naleśniki w rulon. Podajemy z kiełkami (opcjonalnie)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za każdy komentarz.