listopada 13, 2013

BABECZKI CYTRYNOWE Z CZEKOLADĄ

  • 400 g mąka
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 115 g masło
  • 2 cytryny
  • 200 g cukier
  • 2 jaja
  • 150 g kwaśna śmietana
  • czekolada gorzka 





Mikserem utrzeć masło z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy jajka. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy skórkę z 2 cytryn oraz 1 łyżkę soku z cytryny. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek, na 3/4 wysokości i każdą z nich posypujemy startą czekoladą.

Pieczemy w temp. 180 st C prze ok 20 minut.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz