-
krewetki koktajlowe 4 sz
-
woda 200 ml
-
sok z cytryny 2 łyżki
-
majeranek
-
bazylia
-
tymianek
-
brzoskwinie w puszce 4 szt
-
szynka parmeńska 4 plastrów
-
pieprz
-
masło 1 łyżka
-
mąka 1 łyżka
-
śmietana 4 łyżki
-
ser koryciński swojski starty
Krewetki oczyszczamy, myjemy.
Gotujemy wodę z sokiem z cytryny i przyprawami. Do wrzątku wrzucamy krewetki i gotujemy je ok 3 minut.
Szynkę parmeńską podsmażamy na patelni i zawijamy ją brzoskwinię.
SOS: Roztopić w garnku masło następnie dodać mąkę, podsmażyć.
Kiedy zasmażka zbieleje dolać wywar z krewetek (2 łyżki), wymieszać, gotować. Kiedy sos zaczyna gęstnieć dodać śmietanę i ser, podgrzewać do roztopienia się sera. Doprawić pieprzem.
Krewetkę kładziemy na brzoskwini i polewamy sosem.
najlepiej kupić świeże krewetki :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.