-
mięso
1 kg
sól
majeranek Prymat
woda
grzyby suszone 1 garść
grzyby świeże 1 garść
mąka kukurydziana 1 łyżka
śmietana 30 % 200 ml
cebula 1
Jabłka łąckie 2 sztuki
sos żurawinowy
Mięso przyprawiamy sola pieprzem i majerankiem z dwóch stron. Następnie
kładziemy na mięso podgotowane grzyby suszone i zwijamy w rulon.
Włóż mięso do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Zalej wodą i duś na małym ogniu 2h.
Pokrój cebule w kostkę i podsmaż. Dodaj grzyby świeże i na dużym ogniem pod przykryciem podduś. Mąkę rozrób ze śmietaną, garnek z mięsem zestaw z ognia. Do grzybów dodaj mąkę ze śmietaną, sól i pieprz. Niech się wszystko razem poddusi. Pamiętaj żeby często mieszać grzyby.
Włóż mięso do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Zalej wodą i duś na małym ogniu 2h.
Pokrój cebule w kostkę i podsmaż. Dodaj grzyby świeże i na dużym ogniem pod przykryciem podduś. Mąkę rozrób ze śmietaną, garnek z mięsem zestaw z ognia. Do grzybów dodaj mąkę ze śmietaną, sól i pieprz. Niech się wszystko razem poddusi. Pamiętaj żeby często mieszać grzyby.
Jabłko umyj, przekrój na pół. pozbądź się ogryzka i piecz jabłka ok 5 minut w 180 st. Sos żurawinowy podgrzej.
Po upieczeniu jabłek połóż na jabłko po około 2 łyżeczek sosu żurawinowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.