czerwca 18, 2014

ROLADA MIĘSNA Z GRZYBAMI

  • mięso 1 kg
    sól
    majeranek Prymat
    woda
    grzyby suszone 1 garść
    grzyby świeże 1 garść
    mąka kukurydziana 1 łyżka
    śmietana 30 % 200 ml
    cebula 1
    Jabłka łąckie 2 sztuki
    sos żurawinowy 

Mięso przyprawiamy sola pieprzem i majerankiem z dwóch stron. Następnie kładziemy na mięso podgotowane grzyby suszone i zwijamy w rulon.
Włóż mięso do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Zalej wodą i duś na małym ogniu 2h.
Pokrój cebule w kostkę i podsmaż. Dodaj grzyby świeże i na dużym ogniem pod przykryciem podduś. Mąkę rozrób ze śmietaną, garnek z mięsem zestaw z ognia. Do grzybów dodaj mąkę ze śmietaną, sól i pieprz. Niech się wszystko razem poddusi. Pamiętaj żeby często mieszać grzyby.
Jabłko umyj, przekrój na pół. pozbądź się ogryzka i piecz jabłka ok 5 minut w 180 st. Sos żurawinowy podgrzej.
Po upieczeniu jabłek połóż na jabłko po około 2 łyżeczek sosu żurawinowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz