października 26, 2014

TARTALETKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dzisiaj coś prostego, szybkiego, smacznego i smacznego zarówno na śniadanie jak i kolację ;)

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • bakłażan 1 sztuka
  • pomidor 2 sztuki
  • oregano
  • ser feta 1 opakowanie
  • czarny pieprz mielony
  • sól
  • jajko 1 sztuka 
    ciasto francuskie pokrój na 4 wzdłuż. Boki ciasta zegnij na około 05,ckm z każdej strony. wysmaruj bogi rozbełtanym jajkiem. Pokrój w cienkie plastry bakłażana i pomidory. wyłóż je na ciasto francuskie (ja ułożyłam naprzemiennie). Na wierzch pokrusz fetę, przypraw pieprzem i dodaj świeży tymianek (może być oregano). Polej odrobiną oliwy. 
    Piecz w temp 180 st przez ok 15 minut  

    Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz