![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglsd5SDNVjualDdIICIhnU5MQNcMPN1QOQWeRS5pV59dXpe2R6iLw46U25BWGgvITmbROwJqZb1pyWwQeGEkTenScFGTEUxigP5g3L7kcgfQZYm4pRZlRv4PYo569f0vQDZWt-QGbWoEM/s1600/IMG_8138.JPG)
Dziś kolejna wariacja. Znacie francuską przekąskę vol-au-vent? Są to tak zwane francuskie garnuszki z serkiem i łososiem. Ja dziś zaproponuję Wam garnuszki wypełnione owocami, czekoladą i newellą :)
Dzisiaj coś co lubię najbardziej: babeczki z nutą czekolady
500 g owoców (maliny, wiśnie, truskawki, jagody)
1/2 op. newella klasyczna
1/3 czekolady gorzkiej
1 op. ciasta francuskiego
kilka biszkoptów
1 jajko
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGDhkMMn7mNtSMsZcRCqA8GhpTUZ2QShGDOKb4zDi3Q68IDMeNzg74f8sX-7sF7yDw5GhN3obu-ehjSqXDE21-A7of4lXylmopSc0Xg-yE1KxBocivFykzJ_n7CcDszb7cVEJicg20u4g/s1600/IMG_8126.JPG)
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 2 mm. Wyciąć kółka, a w 2/3 z
nich obręcze o średnicy mniejszej o ok. centymetr. Każde pełne
kółko posmarować roztrzepanym jajkiem, położyć na nim po dwa pierścienie.
Na ciasto francuskie układamy po 1 biszkopcie okrągłym.Owoce mieszamy ze
startą czekoladą i pokruszoną newellą. Wkładamy owoce z czekoladą do formy.
Pieczemy ok 15 min w temp. 200 st C.
o świetny pomysł, chętnie wykorzystam, chyba mam trochę ciasta francuskiego w zapasie:)
OdpowiedzUsuńszybko się robi :)
OdpowiedzUsuń