kwietnia 22, 2016

WIOSENNA SAŁATKA Z AWOKADO, MALINAMI I PISTACJAMI I OLEJEM RZEPAKOWYM

A może lekka sałatka wiosenna? Idealna na wieczorne podjadanie

1 awokado
1 szklanka malin

sałata lodowa
kapusta pekińska
kawałek żółtego sera
sól
pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu balsamicznego
pół cytryny
1/3 szklanka pistacji

Sałatę i kapustę rwiemy na mniejsze kawałki. Do sałaty dodajemy maliny i awokado skropione sokiem z cytryny pokrojone w cienkie plasterki. Wszystko polewamy olejem rzepakowym i octem balsamicznym. Przyprawiamy i mieszamy. Na koniec posypujemy pistacjami i startym serem.


Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego UŻYWAMY GO W KUCHNI DO WSZYSTKIEGO :)

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz