A może lekka sałatka wiosenna? Idealna na wieczorne podjadanie
1 awokado
1 szklanka malin
sałata lodowa
kapusta pekińska
kawałek żółtego sera
sól
pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu balsamicznego
pół cytryny
1/3 szklanka pistacji
Sałatę i kapustę rwiemy na mniejsze kawałki. Do sałaty dodajemy maliny i awokado skropione sokiem z cytryny pokrojone w cienkie plasterki. Wszystko polewamy olejem rzepakowym i octem balsamicznym. Przyprawiamy i mieszamy. Na koniec posypujemy pistacjami i startym serem.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego UŻYWAMY GO W KUCHNI DO WSZYSTKIEGO :)
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5T5LQ1Hrzqf-u0WR9H_xV2_pkjEMtVSK9TfAozX5nEtjqN1PZYhT2Zx2aa8vJ9gzkUIUIyJTiq6V-6VTuveh0ojAWBsanis-QXrnmwVXmTz-n2QA3R8r4NkD8vUOy4RrsPe8eaen4KxQ/s320/12998487_684355238373310_1707581513779053564_n.jpg)
1 szklanka malin
sałata lodowa
kapusta pekińska
kawałek żółtego sera
sól
pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu balsamicznego
pół cytryny
1/3 szklanka pistacji
Sałatę i kapustę rwiemy na mniejsze kawałki. Do sałaty dodajemy maliny i awokado skropione sokiem z cytryny pokrojone w cienkie plasterki. Wszystko polewamy olejem rzepakowym i octem balsamicznym. Przyprawiamy i mieszamy. Na koniec posypujemy pistacjami i startym serem.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego UŻYWAMY GO W KUCHNI DO WSZYSTKIEGO :)
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.