marca 30, 2017

SERNICZKI Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ PIECZONE W JABŁKACH




Sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Mogę być na diecie ale sernika nigdy nie odmówię.
Dzisiaj proponuje Wam wersję w jabłku :)

Składniki:
6 jabłek
garść pokruszonych płatków śniadaniowych lub herbatników
4 serki kanapkowe
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1 budyń do kremów i ciast WINARY smak waniliowy

żurawina suszona
cukier puder


Z jabłek ścinami wieczko i wydrążamy środek. Owijamy jabłka w folię aluminiową.

Serki wymieszać z żółtkami i cukrem. Dodajemy budyń do kremów i ciast WINIARY i dokładnie mieszamy.

Ubijamy białko z jajek. Dodajemy go do masy serowej i mieszamy łyżką drewnianą do połączenia się składników.

Spód jabłek wykładamy pokruszone płatki śniadaniowe lub herbatniki. Następnie wlewamy masę serową. Na sam wierzch dodajemy żurawinę.

Serniczki pieczemy ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

Podajemy serniczki posypane cukrem pudrem.

 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'

1 komentarz:

  1. Ładnie się presentują. Szkoda że nie ma zdjęcia w przekroju.

    OdpowiedzUsuń