Roladki możemy przygotować z ostrzejszą nutą chilli lub delikatniejsze. Suszone owoce nadają słodkości naszemu daniu. Ja osobiście znalazłam się w smacznym raju.
300 g rodzynek
300 g suszonej żurawiny
300 g suszonych moreli
3 szt. piersi z indyka/kurczaka
300 g pistacji
3 łyżki masła
sól
pieprz
3 szkl. sok jabłkowy
Na mięso układamy namoczone i pokrojone suszone owoce. A na sam wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami. Mięso zwijamy aby powstała roladka.
Formę do pieczenia natłuszczamy masłem i układamy tam roladki. Pieczemy w temp. 170 st C do uzyskania złocistego koloru. Co 15 minut polewamy roladki sokiem jabłkowym pozostałym po namoczonych suszonych owocach.
Podajemy ze świeżym szpinakiem lub rukolą.
Wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńZ piersi kurczaka można wiele wyczarować. Nie dość, że smaczna to możemy jeszcze wzbogacić ją bardziej dodając różne dodatki. Smacznego :)
OdpowiedzUsuńJa zazwyczaj jem je podpieczone albo podsmażone, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam.
UsuńMoze zrobie dzis na obiad jak mąż bedzie grzeczny...
OdpowiedzUsuńWyglądają mega smacznie, aż zgłodniałam.
OdpowiedzUsuńMmm wygląda przepysznie! Zjadłabym!
OdpowiedzUsuńKolejny przepysznie wyglądają potrawa!
OdpowiedzUsuń