maja 07, 2018

KLASYCZNE KOTLETY DROBIOWE Z ANANASEM I SEREM

No i po majówce. Czas wrócić do rzeczywistości i...pracy. Skończyły się codzienne grille z przyjaciółmi. Pogoda w tym roku bardzo nas rozpieszczała. U nas w warszawie było gorąco. Niedługo na blogu pojawią się przepisy grillowe abyście mogli wykorzystać przepisy podczas kolejnych weekendów.
Dziś jednak zapraszam Was na klasyczne, szybkie i proste kotlety z indyka z ananasem i serem

Składniki:
5 filetów z indyka
1 mała puszka ananasa
sól
pieprz
5 plastrów żółtego sera
jajko
bułka tarta

Filety z indyka delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy filet obtaczamy w bułce, rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce. 
Każdy kotlet smażymy z obu stron na złocisty kolor. PO usmażeniu układamy po 1 plastrze ananasa na mięso i przykrywamy go serem.
Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st C

3 komentarze:

  1. Głupio przyznać, ale nie miałam okazji jeść jeszcze indyka. Za ananasem nie przepadam, ale może zrobię z samym serem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dodaj może żurawinę do sera :) Ja ananasa to kocham :)

      Usuń
  2. Muszę spróbować !! Brzmi pysznie !!

    OdpowiedzUsuń