stycznia 21, 2019

ZIELONE WARZYWA W CHRUPIĄCEJ ODSŁONIE

Po świętach zaczynamy pomału myśleć o wiośnie. A co za tym idzie? Trzeba wziąć się za swoją zimową figurę. Zaczynamy katować się lekkimi obiadami a z kolacji rezygnujemy. I tu jest popełniamy wielki błąd. Nie musimy rezygnować ze smacznego jedzenia aby przygotować się na nadejście wiosny. Wystarczy tylko kilka prostych składników, odrobina czasu i możemy działać.

Składniki:
250 g zielonej fasolki
350 g cukinii
250 g brokułów
garść groszku
100 g piersi z indyka
1 ząbek czosnku
1 szalotka
3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
2 łyżki pestek dyni

Cukinię pokroić w plastry. Brokuły podzielić na mniejsze części. Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Ugotowane warzywa odcedzić z wody i przyprawić Vegeta Natur do sałatki greckiej (3/4 łyżki).

Pierś z indyka pokroić na kostkę. Szalotkę pokroić w kostkę i przyprawić Vegeta natur do sałatki greckiej (1/3 łyżki). Na rozgrzanym oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażyć pierś z indyka oraz szalotkę. Do podsmażonego mięsa dodać ugotowane i przyprawione warzywa. Wsypać ziarna. Przyprawić w razie potrzeby pieprzem. Wymieszać. 

Podawać ciepłe
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za każdy komentarz.