listopada 29, 2019

SAŁATKA JARZYNOWA NA AWOKADO

Przepisów na sałatkę jest tak dużo ile rodzin. Możemy robić ją z przepisu mamy, a i tak wyjdzie inna w smaku. Sałatka jarzynowa to nieodłączne danie świątecznego stołu.

Półmisek Porto
Tym razem zapraszam was na sałatkę jarzynowa z dodatkiem awokado.

Składniki:
6 ziemniaków
1 paczka mrożonego groszku
2 awokado
2 marchewki
2 jabłka
3 ogórki kiszone
1 mała puszka kukurydzy
2 jajka
1 por
sól
pieprz
6 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki soku z cytryny
ząbek czosnku
2 łyżki musztardy dijon

Ziemniaki, marchewkę ugotować. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane ziemniaki, marchewkę, jajka pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jabłka, ogórki kwaszone, por i kukurydzę odsączoną z zalewy. Groszek wrzucić na 1 minutę do gorącej wody. Dodać do warzyw. 

Przygotować sos: Wydrążyć awokado. Dodać do miąższu z awokado jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę i musztardę. Miksujemy aż sos będzie gładki.

Sos mieszamy z warzywami. Podajemy na połówkach awokado

Przepiękny półmisek Porto można kupić na stronie Ambition
 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za każdy komentarz.