2 garście rukoli
250 g malin
1 op.sera typu feta
2 gruntowe ogórki
garść borówek
30 g orzechów włoskich
pieprz
część cebulowa:
1/2 szt czerwonej cebuli
1/4 łyżeczka soli
1/2 łyżeczka cukru
1 łyżka octu balsamicznego
sos sałatkowy
80 ml oleju z orzechów włoskich
30 ml octu balsamicznego
1/2 łyżeczki miodu
Bułka tarta oraz jajko do panierowania
Cebulę pokroić w półpiórka. Wymieszać z solą, cukrem i octem balsamicznym. Zostawić na 10 minut.
KROTOS
pokroić w kostkę. Kostki maczamy w jajku a następnie bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.
Ogórki kroimy w grubą kostkę. Orzechy włoskie prażymy.
Olej orzechowy, ocet balsamiczny i miód mieszamy.
Rukolę
cebulę, ogórek maliny oraz borówki mieszamy ze s
obą. Dodajemy panierowany ser KROTOS, prażone orzechy włoskie oraz polewamy dressingiem miodowym
obą. Dodajemy panierowany ser KROTOS, prażone orzechy włoskie oraz polewamy dressingiem miodowym
Mozna modyfikować sałatkę wg władnego uznania i zamiast dressaingu miodowego przygotowac dresing jogurtowy
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.